Egy reggeli a nap kezdetén, mint frissítő csajos program?
2016. június 23. írta: Inhead

Egy reggeli a nap kezdetén, mint frissítő csajos program?

Ha az ember újdonsült édesanya, akkor – hiába tervezi meg a napját alaposan – a gyerek biztos, hogy közbeszól. Fáj a foga, nyűgös lesz, meleg van – könnyedén meghiúsul a barátnős közös állatkert vagy vidámpark. És bizony van, hogy hiába tervezi el két kisgyerekes anyuka a találkozót kikapcsolódásként gyerek nélkül – egész egyszerűen nem tud megvalósulni a közös program, és hetek, sőt hónapok telnek úgy el, hogy nem tudtak kimozdulni, a számukra fontos találkozóik rendre meghiúsulnak. 

Ha pedig nincs még gyerekünk, akkor a munkahelyünk, a főnökünk vagy a leadási határidők szólnak közbe… a délutánjainkat, estéinket a mai rohanás és feszített élettempó mellett egyre nehezebb úgy alakítani, hogy beleférjen egy-egy fontos találkozó, vagy egy lazítós csajos este, esetleg egy nagy beszélgetés a legjobb barátnőnkkel, akit már ezer éve nem láttunk, és csak online folyik a kommunikáció…

47226097_m.jpg

Mi lenne tehát, ha ezúttal megfordítanánk a napot, és az esti lazítás és baráti találkozó ideje a reggeli, kora délelőtti időszakra kerülne át? 

Egy nyugodt és kellemes reggelivel az egész előttünk álló napot megkoronázhatjuk, és testileg – lelkileg egyaránt feltöltődhetünk. A tápláló és finom, házias ízek, egy jó erős fekete vagy egy finom, jófajta csésze tea közösen a barátnők körében felér egy üdítő élménnyel, mely az egész napunkra pozitívan fogja majd rányomni a bélyegét. 

Elvégre akár anyukák vagyunk, akár dolgozó nők – és gyerek- illetve munkamentesen szeretnénk egy kicsit kikapcsolódni –, reggel talán könnyebben megtehetjük, mint később a nap folyamán, amikor már amúgy is úszunk a teendőink között. 

Ha egy ilyen helyen indítjuk a napot, nem csak tápláló reggelit és finom reggeli italokat kaphatunk, hanem amire szintúgy nagyon vágyunk: csendet, gyerekmentes nyugalmat, és néhány óra csöndet, avagy tartalmas, lélekemelő, nagy beszélgetéseket. 

Mindenképpen megéri tehát egy közös baráti reggelivel feltöltődni a nap kezdetén, amelyet, ha jól sikerült, akár rendszeres, afféle „kötelező” heti programnak is beiktathatunk, és meglátjuk, életminőségünk, kapcsolataink javulnak, és mi magunk is sokkal kiegyensúlyozottabbakká válhatunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://ladocafe.blog.hu/api/trackback/id/tr988834778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása