Klasszikus reggeli a Dohány utcában
2016. május 12. írta: Inhead

Klasszikus reggeli a Dohány utcában

Mi az, amivel ki lehet ma tűnni a reggeliztető vendéglátóhelyek forgatagából, mit és hogyan kell tálalni a vendégnek? Visszatérni a gyökerekhez és megkeresni az úgynevezett kávéházi hangulatot nem egyszerű, és elsőre nem is tűnik kifizetődő húzásnak. De ahogy őrültségnek tűnik az árral szemben úszni, úgy lesz hosszú évek kemény munkájából kiemelkedő eredmény és siker. Van egy tippünk, ha elege van a divathullámokat kergető reggelizőhelyekből.

34311454_m.jpg

A klasszikus kávéházak itt rekedt hírnökét találja a reggelire éhes vendég a Dohány utcában. Itt végre azt kapjuk, amit ma már egyre kevesebb helyen: nyugalmat, ízletes reggelit, igazi kávét. Mindezt különösebb mutatványok és ügyes marketing máz nélkül, éljen a nyugodt puritanizmus, üdvözöljük a Ladó Caféban.

Hetente olvashat a hírfogyasztó újonnan nyílt zseniális, úttörő, formabontó „reggelizőkről”, amik nem győzik agyoncsapni a konkurenciát valami egészen furcsa módon kierőszakolt trendi trükkel. Dübörög a fine dining, az úgynevezett szakírók a reggelinken túl lassan már azt is a szánkba adják, hogy mit kell szeretnünk, és mik azok az éppen nem divatos fogások, amitől tartózkodik a magára valamit is adó budapesti polgár.

A Ladóban híre sincs a rohanásnak és a hetente megújuló, a szomszédra tromfoló étlapnak, a Dohány utca 50. alatt klasszikus fogásokat, igazi ízeket talál a reggeliző. Itt pont az a jó, amiből a belvárosban egyre kevesebb van, hiszen manapság a körúton sétálva a reggeli csúcsban is nagyobb nyugalom van, mint egy-egy „kávézóban”.

A Ladóban megkövetelik a csöndet és a nyugalmat, éppen ezért keresve sem találni jobb helyszínt a pörgős nap kezdete előtti utolsó erőgyűjtésnek. Nem vicc és nem is túlzás, ha itt valaki hangosabb a kelleténél, akkor megkérik, hogy halkabban, a nagyobb társaságokat eleve be sem engednek ide emiatt.

Elsőre furcsa, tényleg, de aztán pár perc múlva az ember elkezdi érezni, majd értékelni és végül élvezni a nyugalmat. Fantasztikus! A kontinentális reggeli, a bundás kenyér, vagy a rántotta pedig pont olyan, mint amilyennek lennie kell: egyszerűen ízletes és ettől nagyszerű.

A bejegyzés trackback címe:

https://ladocafe.blog.hu/api/trackback/id/tr208711204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása